Algo Trader

Den Haag

Nieuw

Onze klant

Onze klant is een algorithmic high-frequency cryptocurrency trading firm. Dit houdt in dat ze software schrijven waarmee automatisch cryptocurrencies zoals Bitcoin worden verhandeld.

Het bedrijf is sinds 2017 actief en bestaat uit een klein en hecht team. Deze startup is hard aan het groeien en zijn verantwoordelijk voor een significant deel van de wereldwijde crypto handel. Dit doen zij door met innovatieve Machine Learning toepassingen in hun algoritmes zo dicht mogelijk op de markt te zitten en marktbewegingen zelf te voorspellen. Om dit te kunnen bewerkstelligen worden enorme hoeveelheden crypto marktdata realtime opgeslagen in hun eigen systeem.

Deze organisatie heeft niet per se de groeiambitie in het aantal mensen, maar in niveau en innovatie; door op de hoogte te blijven van de laatste AI mogelijkheden en deze zo snel mogelijk toe te passen, willen zij voor blijven lopen op de grote huizen.

De functie

Als Algo Trader ben je betrokken bij alle aspecten van het bedrijf zoals:

  • Data-gedreven markt analyse om nieuwe trading opportunities te vinden;
  • Het bedenken van nieuwe handelsstrategien en het programmeren hiervan;
  • Het monitoren van bestaande strategien en het managen van ons portfolio;

Er wordt als team nauw samengewerkt om elke dag in te springen op de veranderingen in crypto-markt. Je zit vanaf dag 1 aan hetzelfde bureau als het management van het bedrijf waardoor je heel snel leert wat er allemaal speelt, en je snel nieuwe verantwoordelijkheden kan oppakken.

Vereisten

Onze klant is op zoek naar iemand die past in een klein team waarin hard wordt gewerkt, maar waar je ook veel lol hebt. Communicatieve vaardigheden en gezelligheid zijn minstens net zo belangrijk als technische skills. Verder zijn we op zoek naar:

  • 0-2 jaar werkervaring
  • Kwantitatieve achtergrond (Econometrie, Quantitative Finance, Wiskunde, of vergelijkbaar)
  • Ervaring in Python guru: ze doen bijna alles in Python, van data analyse tot implementatie van de algo’s. Je bent dus heel goed in Python of in staat om dit heel snel te leren
  • Affiniteit met financiele markten en/of cryptos. Je bent goed met getallen en abstracte concepten, en je vindt het leuk om je te verdiepen in de details van de verschillende crypto beurzen en te bedenken hoe je slimmer kan zijn dan de concurrentie
  • De wil om je snel te ontwikkelen. Je laat zien dat je snel bijleert en niet bang bent om moeilijke klussen aan te pakken

Publication date

18.03.2021

At a glance
Match criteria
More information
Dennis Yap
Mobile: (06) 1439 3978
Vye Professionals uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.