Junior Portefeuille Manager

Rotterdam

Job description

Als Junior Portefeuille Manager werk je binnen het Overlay Management team. Je analyseert de financiële risico’s, zoals rente-, inflatie- en valutarisico’s ten opzichte van de strategische doelstellingen voor de klanten (bijvoorbeeld pensioenfondsen) en bepaalt hier de risicoafdekkingsoplossingen voor. Deze oplossingen vertaal je in een uitvoerbare portefeuille in termen van financiële instrumenten zoals (over-the-counter) derivaten. Je beheert de klantportefeuilles en je zorgt op een dynamische manier dat de oplossing altijd aansluit bij de strategische doelstellingen van de klant. Je bent verantwoordelijk klanten te voorzien van relevante informatie en rapportages die verband houden met productbeheer, risicomanagement en performance meting. Dit betreft zowel reguliere rapportages als analyses en memo’s op verzoek van de klant of een interne klantverantwoordelijke binnen de organisatie. Je zorgt dat alle facetten van de werkzaamheden uitgevoerd zijn met de hoogste kwaliteit en denkt altijd klantgericht.

De portefeuilles die jij onder beheer hebt monitor je en stuur je bij wanneer nodig. Je voorziet de klant van relevante informatie om zo inzicht te verschaffen in de portefeuilles en financiële risico’s ten opzichte van de strategische doelstellingen. Dit geeft de klant informatie waarop hij keuzes kan maken en sturen. De informatie wordt gegeven door het opstellen van portefeuille- en risicorapportages binnen het voor de klant verantwoordelijke team van specialisten en volgens de afspraken zoals met de klant vastgelegd in het mandaat.

Requirements

  • MSC in Finance, Econometrie, Wiskunde, Natuurkunde of een vergelijkbare studie;
  • Een sterke analytische en kwantitatieve basis;
  • Aantoonbare affiniteit met financiële markten & producten en risicomanagement;
  • Verantwoordelijkheidsgevoel, betrokken en kwaliteitsgericht;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Voldoe je echter niet volledig aan bovenstaand profiel, voel je vrij om alsnog te reageren! Diversiteit en persoonlijkheid zijn minstens zo belangrijk.

Company profile

Onze klant biedt haar klanten gespecialiseerde en geïntegreerde investment en risk management diensten; zowel advies als volledige implementatie en beheer. Sinds de oprichting heeft onze klant meer dan 100 Europese pensioenfondsen, verzekeraars en andere financiële eindgebruikers ondersteund met strategisch advies, implementatie en beheer van investment strategieën, waaronder LDI en overlay strategieën, en manager research en selectie. Onze klant is Europees marktleider in derivaten overlay, van transactiebegeleiding en implementatie tot en met beheer. Jaarlijks begeleidt onze klant voor gemiddeld 90 miljard Euro aan transacties, waaronder rente-, valuta-, inflatie- en aandelenderivaten. Onze klant heeft kantoren in de UK (Londen) en Nederland (Rotterdam), waar meer dan 350 zeer ervaren specialisten werkzaam zijn.

Publication date

22.01.2020

At a glance
Match criteria
Specialization
  • Quantitative Finance
Seniority
  • Junior
Recruitment form
  • Permanent
More information
Brian Geskus
Mobile: (06) 5376 3107
Vye Professionals uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.