Lead Consultant Analytics

Job description

Als Senior / Lead Consultant start je in een team van zo’n 7 data scientists. Je hebt een leidende rol in het verder uitbreiden van de Practice, zowel propositie-inhoudelijk als in business development. Je haalt dus energie uit het propositioneel nadenken over data science; wat zijn interessante ontwikkelingen in de markt, wat is relevant voor onze opdrachtgevers en hoe gaan we hierop inspelen? Samen met de Director ben je daarnaast verantwoordelijk voor het aansturen en opleiden van de junior en medior collega’s, je doet dit van nature vanuit een “right to speak” uit jouw eigen data track-record. Tot slot ben je niet vies van een stukje hands-on betrokkenheid bij projecten.

Requirements

  • Je hebt een afgeronde opleiding in Econometrie, Wiskunde of soortgelijke kwantitatieve richting;
  • Je brengt minimaal 7 jaar werkervaring binnen de data science en analytics;
  • Een aanzienlijk deel van deze ervaring was binnen de financiële sector, je brengt een visie op de relevantie van dit vakgebied binnen de insurance, banking, asset management en pensions markten;
  • Je hebt enige ervaring in het coachen van een team;
  • Je brengt een relevant netwerk in de financiële sector waarin je kansen ziet voor het meer of beter leveragen van data science toepassingen;
  • Tot slot breng je sterke communicatieve vaardigheden, een nuchtere down-to-earth persoonlijkheid en ben je een inhoudelijke sparringpartner voor je collega’s en opdrachtgevers.

Company profile

Het Data Analytics team van deze adviespartij in Amsterdam helpt opdrachtgevers in de Financiële Sector met het creëren van waarde uit de data. Voor deze relatief nieuwe businessunit is men op zoek naar een Senior toevoeging die samen met de verantwoordelijke Director het team kan leiden en de propositie verder kan helpen uitbreiden.

Binnen het team wordt gewerkt met de nieuwste tooling en technieken binnen de Data Science en is men altijd op zoek naar innovatieve ideeën om de business uit te breiden en te verdiepen. Projecten kunnen gericht zijn op de datastrategie van klanten, maar ook op de meer operationele vraagstukken; de kern van het werk bestaat uit inzichten en oplossingen realiseren op basis van data. Daarnaast wordt er intern continue gewerkt aan nieuwe propositieontwikkeling, zowel binnen als buiten de financiële sector. Data Science consultants in dit teamhouden zich bezig met hands-on programmeren, analyseren en modelleren.

Publication date

08.09.2020

At a glance
Match criteria
Specialization
  • Data Science & Analytics
Seniority
  • Senior
Recruitment form
  • Permanent
More information
Jonne Mostert
Mobile: (06) 4210 6327
Vye Professionals uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.