Traineeship Data Engineering

Amsterdam

De functie

Het Vye Professionals Big Data Engineer - Talent Program ­­­­is een 3-jarig intensief en versneld opleidingstraject voor starters en semi-starters die zich willen richten op Big Data Engineering. Het begint met een intensieve kick off van 4 weken samen met 5 tot 10 andere Talenten waarin je door klassikale lessen, trainingen én praktijk cases aan de hand van docenten vanuit de business de eerste stap maakt naar Big Data Engineer. Na deze kick off zul je direct in staat zijn om significante waarde toe te voegen bij één van onze Business Partners (multinationals, maar ook start-ups and scale-ups).

Na drie jaar ben je een Senior Big Data Engineer die zowel diep de complexe materie in kan duiken als ook strategisch de lijnen uit kan zetten; door middel van een ruim opleidingsbudget dat je verplicht moet besteden, extensieve coaching door professionals uit het werkveld, het Big Data Engineering track als strakke rode draad en een zware focus op persoonlijke ontwikkeling. Je zal in de Big Data wereld binnen no time een force to be reckoned with zijn.

Wat doet een Big Data Engineer?

We leven in een mondiale, digitale wereld die elke seconde, elk uur, elke dag digitaler wordt. Innovatieve Technologie (high-tech) is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Bedrijven, onderzoeksinstituten, overheden en andere lichamen streven ernaar hun diensten en producten te optimaliseren en deze diensten en producten zo goed mogelijk op de klant, wie of waar deze klant ook is, aan te laten sluiten. Dit om klanttevredenheid naar een hoger niveau te tillen en commercieel betere resultaten te krijgen, maar ook om levens makkelijker te maken én in sommige gevallen zelfs om rampen te voorkomen. Stel dat technologie in een vliegtuig in staat zou zijn te registreren dat er op nano niveau een deeltje in één van de motoren kapot zal gaan én dit deeltje van te voren besteld en geleverd wordt bij de engineer die vervolgens het deeltje vervangt.

De sleutel tot dit alles is Data, want vanuit Data kunnen inzichten verkregen worden, zaken worden voorspeld en processen worden geautomatiseerd. En de sleutel tot Data is de Big Data Engineer. Big Data Engineers focussen zich op het beschikbaar maken en laten vloeien van Data door een organisatie van plek A naar B. Onderwerpen zijn data architectuur, data streaming, cloud computing, databases and software engineering (bouwen API’s), eigenlijk bijna onderwerpen die met de Data achter de schermen te maken hebben. Zonder Data geen inzichten en zonder Big Data Engineer geen (bruikbare) Data.

In het Talent Program wordt je een expert in Big Data Engineering. Technieken, tooling en skills die je zult leren:

Data & Technical

- Ontwikkeling en inrichten van databases (relationele, non-relationele, graaf, distributed, cloud);
- Creëren van Automated Data Flows, ontwikkelen pipelines;
- Extract, Transform & Load (ETL) Technieken;
- Verwerken en aggregeren van grote data sets;
- SQL, NoSQL;
- Moderne database technieken en tooling (Apache Spark, Hadoop);
- Big data cloud platforms en tooling (MS Azure, AWS, Google Cloud)
- (Object geörienteerd) Programmeren (Python, Java, R, Scala);
- Software Engineering, ontwikkelen API’s.

Persoonlijke vaardigheden

- Projectmanagement (Agile, Scrum);
- Presentatie & Consultancy skills;
- Teambuilding and persoonlijke effectiviteit;
- Begeleiden klanten en stakeholders van A-Z (om meer waarde uit hun data te halen).

Wie ben jij?

Je staat je aan het begin van je carrière (0-4 jaar werkervaring) en bereidt jezelf te pushen om veel te leren en snel te groeien én:

- hebt een Bachelor, Master of PhD in een studie met een sterke statistische- /wiskundige component, zoals Computer Science, Econometrics, Artificial Intelligence, Physics, Mathematics, maar ook Consumer Psychology, Behavioural Economics, Business Economics;
- hebt goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
- hebt een sterke affiniteit met Programmeren;
- bent extreem nieuwsgierig; altijd bezig met uitvinden wat ergens achter steekt;
- bent zeer geïnteresseerd in innovatieve technologie én de digitale wereld.

Wie zijn wij?

Vye professionals levert oplossingen voor organisaties die een grote vraag hebben naar Human Capital binnen het “kwantitatieve segment”. Kernfocusgebieden zijn Data Science, Data Engineering & Predictive Analytics. Sectoren waar we ons op focussen zijn Retail, Industrie, Zorg, Energie, Telecom, High-Tech, zowel nationaal, als internationaal.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Amsterdam in een oud pakhuis. We werken, leren en groeien, maar genieten ook van lekker eten en drankjes doen (we hebben iedere vrijdag een vrijdagmiddagborrel in een café in het centrum van Amsterdam), dansen en zingen (we love karaoke!) en reizen en gaan naar muziekfestivals samen (zoals bijvoorbeeld Lowlands). MAAR, niets is verplicht, er is altijd voldoende tijd en ruimte om lekker op jezelf te relaxen.

At a glance
Match criteria
Specialization
  • Data Engineering & IT
Seniority
  • Junior
Recruitment form
  • Permanent
  • Secondment
More information
Dennis Yap
Mobile: (06) 1439 3978
Vye Professionals uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.